Google hirdetés

Egymásnak esett az Orbánt bíráló Jeszenszky Géza és a kormánypárti fia

Fotó: Huszti István / Index
Egy már-már családterápiába torkolló kettős interjú jelent meg a Heti Válaszban Jeszenszky Géza, az Antall-kormány volt külügyminisztere, valamint a leginkább DJ-ként ismert, de közéleti témákban is megszólaló fia, Jeszenszky Zsolt főszereplésével. Jó ötlet volt nyilvánosan összeereszteni a két Jeszenszkyt: a volt külügyminiszter mára Orbán Viktor (és kormányának) egyik legerősebb kritikusa, fia viszont rajong a jelenlegi rezsimért, de legalábbis ki nem állhatja az ellenzéket.Pubertáskori lázadás vagy meg nem értett modernség?

Az interjú azért is nagyon izgalmas, mert kirajzolódik, mennyire erősen meghatározza a két ember gondolkodását, politikai véleményét kettejük kapcsolata. Az apa szerint fia csak azért van más véleményen a politikai vezetésről, mint ő, mert éppen lázad. Az apa szerint az Antall-kormány idején nem volt ilyen a fia, ezért szerinte nála "ez egy megkésett pubertáskori lázadás". Ifjabb Jeszenszky szerint ez nem így van, apja kritikáját pedig kissé leereszkedőnek tartja.

Jeszenszky szavaiból úgy tűnik, neheztel az értelmiségre, amiért szerinte lenézik. Azt mondta, ő nem csak egy egyszerű DJ, hanem tájékozott, világlátott ember...
Tovább a teljes cikkhez: index.hu

Figyelt weboldalak - Hirdetések, hirdetők, videók és érdekességek:


Forrás: Pepita Hirdető. Üzemeltető: Blogger.